NOVO RUHO KUPALIŠTA U NOVOM SADU : „Gradsko zelenilo“ počelo pripreme za detaljno uređenje plaže „Štrand“

S. B.

12. 02. 2024. u 13:17

Radnici JKP “Gradsko zelenilo” u Novom Sadu, s obzirom na to da su im povoljni vremenski uslovi dozvolili, počeli su sa pripremnim radovima na plaži „Štrand“, kao posebnu uvertiru za kupališnu sezonu koja bi, kako se očekuje, trebalo da tradicionalno startuje 1. maja. Otvaranju sezone na najlepšoj plaži na čitavom toku Dunava će, svakako, prethoditi i bogate prolećne aktivnosti na uređenju čitavog kupališta..

НОВО РУХО КУПАЛИШТА У НОВОМ САДУ  : „Градско зеленило“ почело припреме за детаљно уређење  плаже „Штранд“

S.B.

U toku je, kako u tom preduzeću ističu, čišćenje travnjaka od grana i lišća, prihrana cveća, ukrasnog šiblja i drveća, grabljanje celokupnog prostora plaže, kao i orezivanje suvih grana radi očuvanja estetike i bezbednosti posetilaca.

U okviru projekta “Sanacija zelenila na teritoriji grada Novog Sada” na Štrandu je posađeno 25 novih stabala umesto drveća koje je polomljeno u olujama prošlog leta. Zasejana je trava na oko 3.000 metara kvadratnih koji su ugaženi tokom letnje sezone. Takođe, u toku je izrada drvenih šetnih staza za pesak.

Miloš Egić, direktor “Gradskog zelenila”, ističe da je po programu pripreme „Štranda“, u martu planirano čišćenje kabina, ugostiteljskih objekata i toaleta, a da je april rezervisan za prskanje travnjaka protiv krpelja, deratizaciju i dezinsekciju kabina, finalno sređivanje toaleta i objekata.

- Štrand obuhvata 115.000 metara kvadratnih travnatih površina, ima više od 500 stabala i 900 metara žive ograde. U poslednjih nekoliko godina investirali smo više od 24 miliona dinara u modernizaciju kupališta i njegovo prilagođavanje potrebama Novosađana. Planiramo da u narednom periodu nastavimo s investicijama u ulepšavanje omiljenog mesta za odmor i rekreaciju naših sugrađana – kaže Egić.

On takođe ističe da su pre dve godine postavljeni ukrasni "zeleni zidovi" s obe strane glavnog ulaza, sačinjeni od puzavica i ukrasnog cveća, koje se u spušta u slapovima i ulepšava ulaz na plažu, kao i da je u sklopu projekta "Plava zastava - bezbedna plaža" nabavljen novi spasilački čamac, dodatne spasilačke kule, bove za označavanje zona za kupanje, kao i oprema neophodna za efikasno delovanje spasilačke službe i službe prve pomoći.

- Deo ulaganja od 24 miliona dinara obuhvatio je i rekonstrukciju i modernizaciju svih toaleta na plaži koji sada imaju kabine prilagođene osobama sa invaliditetom, toplu vodu i prostor za odlaganje higijenske i protivpožarne opreme. Pažljivo osluškujemo želje kupača i posetilaca. U planu nam je da unapredimo sportske terene, plažu i dečja igrališta i ceo Štrand učinimo još zabavnijim, bezbednijim i modernijim – rekao je Egić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)