SADE STOTINU STABALA ODRASLOG DRVEĆA: Akcija JKP „Gradsko zelenilo“ u Novom Sadu

S. B.

07. 02. 2024. u 12:42

OZELENjAVANjE parkova i ulica u Novom Sadu odraslim drvećem, akcija JKP "Gradsko zelenilo", u okviru koje će biti presađeno stotinu sadnica već stasalih stabala iz starog rasadnika na Futoškom putu, počela je danas u tom gradu.

САДЕ СТОТИНУ СТАБАЛА ОДРАСЛОГ ДРВЕЋА: Акција ЈКП „Градско зеленило“ у Новом Саду

Gradsko zelenilo


Kako potvrđuju u javnom preduzeću, pomoću specijalne mašine za sadnju do kraja mirovanja vegetacije, biće presađene sadnice lipe, hrasta, jasena, koprivića, duda, visoke između pet i 10 metara.

U toku je i presađivanje 55 stabala u park kod Železničke stanice, što je značajan doprinos obogaćivanju zelenih površina u tom delu grada. U prethodnih nekoliko dana u Stanični park je presađeno 25 stabala. Među presađenim vrstama su bili platani, hrastovi, koprivići, ukrasne trešnje, ukrasne jabuke, javori i katalpe.

- Svaki dan naša ekipa za presađivanje uspeva da premesti četiri-pet stabala na nove lokacije - ističe Danijela Andrić, pomoćnica direktora "Gradskog zelenila". - Po završetku presađivanja u Staničnom parku, sadnja odraslog drveća će se proširiti i na druge lokacije u gradu, uključujući kako parkovske površine, tako i blokovsko zelenilo, nastavljajući tako proces unapređenja zelenila grada. Gradsko zelenilo kontinuirano radi na unapređenju zelenih površina grada.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)