NAJBOLJA JE LJUTA IZ BELOG BLATA: Ovog vikenda jubilarna deseta smotra kobacise (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 02. 2024. u 21:14

Kobasicijada, kao zaštitni brend sela Belo Blato kod Zrenjanina, specifičnog po činjenici, da njegovi meštani pričaju najmanje sedam jezika, deseti, jubilarni put, održava se u subotu 3. i nedelju 4. februara.

НАЈБОЉА ЈЕ ЉУТА ИЗ БЕЛОГ БЛАТА: Овог викенда јубиларна десета смотра кобацисе (ФОТО)

Foto: Beloblatska kobasica

- Naša Beloblatska bar sto jezika govori, to je kobasica o kojoj se priča - u šali kaže Miroslav Markuš, predsednik Saveta Mesne zajednice Belo Blato i član organizacionog odbora ove gastro trurističke manifestacije, pozivajući sve u selo otvorenog srca i mesnih specijaliteta.

Jubilarna deseta po redu, Beloblatska kobasica održava se pod pokroviteljstvom grada  Zrenjanina, a u organizaciji, osim domaćina, Mesne zajednice Belo Blato, učestvuje i Turistička organizacija grada Zrenjanina.     

- Program manifestacije je kao i do sada, podeljen u dva dana, kako bi se izbegle gužve i kolaps u saobraćaju na prilaznim putevima ka Belom Blatu, prvog dana u subotu je  takmičenje u svinjokolju,  kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima u Banatu, a u nedelju, drugog dana je takmičenje u pravljenju svežih domaćih kobasica sa vrednim nagradama za najbolje gastro ekipe - poručuju iz Turističke organicacije grada Zrenjanina.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)