LAKŠI ŽIVOT UZ DEO OPŠTINSKOG „KOLAČA“: Uz rekordan budžet, Svilajnac će da olakša život građanima

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 01. 2024. u 20:12

- Naredne tri-četiri godine ključne su za opštinu Svilajnac, pogotovu što je ona ušla u prvih 20 opština u koje će Vlada Republike Srbije za asfaltiranje lokalnih puteva obezbediti dve milijarde evra – ocenjuje Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

ЛАКШИ ЖИВОТ УЗ ДЕО ОПШТИНСКОГ „КОЛАЧА“: Уз рекордан буџет, Свилајнац ће да олакша живот грађанима

Foto:SO Svilajnac

On dodaje da je planirana realizacija budžeta za ovu godinu gotovo tri milijarde dinara, što je rekord u istoriji Svilajnca. Zahvaljujući tome, povećane su investicije, socijalna davanja, a uvedene su i brojne olakšice. Tako roditelji, čije plate u zbiru ne premašuju 100 hiljada dinara, neće plaćati vrtić za svoju decu, od septembra opština će preuzeti obavezu plaćanja đačke kuhinje za decu iz ove kategorije roditelja, a penzioneri sa primanjima do 30 hiljada dinara imaće besplatan prevoz.

-Zahvaljujući ovakvom budžetu, opštinsko rukovodstvo ima „prostora“ da kreira mere koje će olakšati život Svilajnčana. Svesni smo da ljudi u Srbiji imaju mala primanja. Svaki dinar, kojim ne mora nešto da se plati, može da se iskoristi za podizanje kvaliteta života. Kako se budžet bude povaćavao, tako ćemo da uvodimo olakšice za nove kategorije stanovništva, kako bi oni sa manjim primanjima mogli lakše da žive – navodi Milanvić.

Rekordan budžet omogućiće da opština osim proslave Nove godine, za penzionere organizuje i proslavu povodom 8. marta, Dana žena, kao i jesenju i prolećnu ekskurziju. Prema rečima predsednika Milanovića, reč je o ljudima koji su gradili Svilajnac, pa je red da im se opština oduži.

Budžetom za tekuću godinu predviđeno je i da svi sportski klubovi dobiju 10 odsto više sredstava, kao i da Centar za socijalni rad plaća sve dažbine za oko 300 porodica...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)