OD POČETKA GREJNE SEZONE: U Paraćinu 66 intervencija vatrogasaca (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 01. 2024. u 13:39

BROJ požara raste svakim početkom grejne sezone, a na teritoriji paraćinske opštine od 15. oktobra prošle godine vatrogasci su intervenisali 66 puta.

ОД ПОЧЕТКА ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ: У Параћину 66 интервенција ватрогасаца (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Od tog broja 22 požara se odnosi na građevinske objekte, prema izjavi Bobana Vkašinovića,komandira Vatrogasno-spasilačke jedinice. Materijalne štete je bilo, ali na sreću ne i povređenih i žrtava.

Do ovih požara dolazilo je najviše usled ljudskog nemara i nepažnje, pa iz Sektora za vanredne situacije MUP-a upozoravaju građane da obrate pažnju na stanje svojih dimnjaka, ali i na kućne instalacije i svoje električne uređaje.

Neočišćeni i dotrajali dimanjaci i nepažnja prilikom loženja peći na čvrsto gorivo često su uzroci požara, kao i ostavljanje uključenih grejalica nakon izlaska iz kuće i korišćenje neadekvatnih topljivih osigurača, podsećaju iz paraćinske vatrogasne stanice, uz apel građanima da budu odgovorni prema sebi, svojoj porodici i komšijama i da obrate pažnju kako ne bi došlo do požara i ugrožavanja ljudskih života.

Foto: Z. Rašić

 

Poslednji veći požar u Paraćinu dogodio se krajem decembra u blizini centra Paraćina, u Ulici Majora Gavrilovića, kada je potpuno izgoreo krov trošne kuće u kojoj je živelo višečlano domaćinstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona