SMANJEN BROJ NEZAPOSLENIH: Na evidenciji lokalne NSZ 5.500 Kraljevčana

G. ĆIROVIĆ

17. 01. 2024. u 13:22

Na evidenciji kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) nalazi se oko 5.500 nezaposlenih Kraljevčana, što je za hiljadu manje nego lane, a čak 8.000 manje nego 2013. godine.

СМАЊЕН БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ: На евиденцији локалне НСЗ 5.500 Краљевчана

G.Šljivić

Konstantnom smanjenju broja nezaposlenih u gradu na Ibru minulih godina ponajviše je doprinelo otvaranje dve nove, velike fabrike, nove kapitalne investicije u kraljevačkom kraju, povećanje obima posla domaćih privrednika, kao i aktivne mere zapošljavanja i samozapošljavanja ovdašnje NSZ.

U ovoj instituciji ističu da se uskoro očekuje usvajanje Nacionalniog akcionog plana zapošljavanja na osnovu kojeg će biti poznato koje će se mere i programi sprovoditi u 2024.

G.Šljivić

Snežana Prelić, direktorka NSZ, filijala Kraljevo

- Akcenat će svakako biti na mladima i teže zapošljivim kategorijama, dugoročno nezaposlenim licima, kao i starijim od 50 godina za koje se priprema poseban set usluga – kaže Snežana Prelić, direktorka kraljevačke filijale NSZ. - Namera nam je da poboljšamo zapošljivost i konkurentnost radne snage koja se nalazi na našoj evidenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi