ČETVORO U UŽEM IZBORU ZA FEBRUARSKU NAGRADU NOVOG SADA: Konačnu odluku o laureatu doneće Skupština grada

Z. G.

16. 01. 2024. u 12:49

KOMISIJA za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada Novog Sada prihvatila je danas četiri inicijative za Februarsku nagradu za 2023. godinu.

ЧЕТВОРО У УЖЕМ ИЗБОРУ ЗА ФЕБРУАРСКУ НАГРАДУ НОВОГ САДА: Коначну одлуку о лауреату донеће Скупштина града

Z. Grumić

KOMISIJA za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada Novog Sada prihvatila je danas četiri inicijative za Februarsku nagradu za 2023. godinu.

Kako je navedeno u saopštenju sa sednice, među predloženim kandidatima su stonoteniserka sa invaliditetom Borislava Perić Ranković, profesor u penziji mr Boško Brzić, dramski umetnik Vladimir Stojanov i Vanja Petković, osnivač i predsednica Humanitarne ekološke organizacije „Čepom do osmeha“.

Na sledećoj sednici Komisije biće predložen kandidat za Februarsku nagradu, a konačnu odluku o dobitniku tog visokog gradskog priznanja doneće odbornici Skupštine grada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva njegovih građana.

To priznanje Skupština grada dodeljuje pojedincu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučnoistraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara. Na taj dan 1748. godine Novi Sad je proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Nakon ustanovljenja Februarske nagrade njen prvi laureat, za 1998. godinu, bio je kantautor Đorđe Balašević, a za 2022. godinu to priznanje pripalo je violinisti Stefanu Milenkoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!