FOTOGRAFIJA - OGLEDALO DUŠE: “Hajde da pričamo o tebi“ (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 01. 2024. u 14:52

Izložbu fotografija “Hajde da pričamo o tebi“ Jagodinca Zorana Marmakovića, koja je otvorena u galeriji Kulturnog centra u Jagodini, posetioci će moći da pogledaju do 16.januara.

ФОТОГРАФИЈА - ОГЛЕДАЛО ДУШЕ: “Хајде да причамо о теби“  (ФОТО)

Foto:z.Gligorijević

Postavku čini 15 crno-belih fotografija, portreta autorovih sugrađana čija je osećanja i dušu “zabeležio” svojim fotografskim aparatom. Ono što je najzanimljivije jeste da je upravo svako od njih otkrio svoj portret.

-Reč je emocijama osobe koje sam fotografisao u toku razgovora koji sam vodio sa njima, u toku priče o njihovim životnim iskustvima, o njihovim životnim pričama, o nekim lošim stvarima koje su im se dešavale u životu – rekao je Zoran Marmaković.

Foto:z.Gligorijević

Prema rečima Jasmine Trajkov, istoričarke umetnosti, “u vremenu vladavine društvenih mreža, filtriranih fotografija, digitalnih slika nastalih upotrebom veštačke inteligencije, portreti Zorana Marmakovića donose drugačiji i osoben pogled na čoveka ili preciznije na čovekovu dušu. Zoran na svojim fotografijama nastoji da uhvati tanane, skrivene i suptilne osećaje svojih modela i zabeleži ih fotografskim aparatom”.

Foto:z.Gligorijević

Zoran Marmaković, koji je učestvovao na brojnim klupskim i saveznim izložbama, živi i radi kao nastavnik pravoslavne veronauke u Salcburgu u Austriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)