ZAHVALJUJUĆI PARTICIPATIVNOM BUDŽETIRANJU: Bački Monoštor dobio stazu, a Čonoplja pijačni plato

J. L.

28. 12. 2023. u 16:48

U Lovačkoj ulici u Bačkom Monoštoru završena je izgradnja pešačke staze, još jedan projekat u okviru participativnog budžetiranja u Somboru.

ЗАХВАЉУЈУЋИ ПАРТИЦИПАТИВНОМ БУЏЕТИРАЊУ: Бачки Моноштор добио стазу, а Чонопља пијачни плато

foto: Grad Sombor

-Drago mi je što smo završili izgradnju ove staze koja će značiti svim meštanima koji ovuda prolaze. Još jedan projekat participativnog budžetiranja je uspešno završen i spremno dočekujemo iduću godinu kad ćemo pokrenuti novi projekat, uređenje sportskih terena u centru sela, odnosno postavljanje ograde, zaštitne mreže, reflektora i tribina. Verujem da se putem participativnog budžetiranja značajno doprinosi razvoju kako gradskih, tako i seoskih mesnih zajednica i da su građani zadovoljni urađenim projektima do sada - kaže Sava Dojić, član Gradskog veća za privredu.

Pešačka staza je izgrađena u dužini od 405 metara i širine od 1,3 metra. Izgradnju ove staze su izabrali meštani ovog sela putem projekta participativnog budžetiranja za 2023. godinu.

Zahvaljujući participativnom budžetiraeu, u Čonoplji su u toku radovi na rekonstrukciji pijačnog platoa. Kako je stari pijačni plato dotrajao i zahtevao je rekonstrukciju, meštani Čonoplje su kroz projekat participativnog budžetiranja odabrali da se ovaj plato rekonstruiše i modernizuje. Prema projektnom planu, plato će obuhvatati asfaltni deo za potrebe tezgi, ali i bogatu zelenu površinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?