UBEDLJIVA POBEDA LESKOVAČKIH NAPREDNJAKA: Prema prvim podacima, osvojili više od polovine mandata

I. M.

18. 12. 2023. u 00:36

Lista Aleksandar Vučić „Leskovac ne sme da stane“, prema prvim informacijama iz izbornog štaba SNS-a, ostvarila je ubedljivu pobedu u ovom gradu osvojivši više od polovine mandata u lokalnom parlamentu.

УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛЕСКОВАЧКИХ НАПРЕДЊАКА: Према првим подацима, освојили више од половине мандата

foto: SNS Leskovac

Prema podacima sa 171 od 194 obrađena biračka mesta, odnosno nešto više od 88 odsto glasova birača, ova lista osvojila je 29.137 glasova ili 50,77 odsto od ukupnog broja građana koji su izašli na birališta.

Sledeća je lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ koja je osvojila 8126 glasova ili 14,16 odsto, a lista „Narodni pokret Srbije Leskovac – Miroslav Aleksić – Za Leskovac zajedno – dr Nenad Zdravković“ osvojila je 7697 glasova ili 13,41 odsto onih koji su juče izašli na birališta.

Prema broju osvojenih glasova koalicija okupljena oko SNS-a, u lokalnom parlamentu sa 75 odborničkih mesta, imaće 41 odbornika. Koalicija SPS-a i JS dobiće 11 mandata, dok će 10 pripasti trećeplasiranoj izbornoj listi.

Sedam mesta imaće lista Grupe građana „Svi za jednog, jedan za sve – dr Aleksandar Rangelov, koja je osvojila 9,25 odsto glasova, dok će po dva mandata dobiti: koalicije „Nada“, „Živeti slobodno“, koju su činili DS, SRCE i Stranka slobode i pravde, kao i koalicija Zavetnika i Dveri.

Za mesta u skupštinskim klupama nadmetalo se sedam izbornih listi, pa će sve imati svoje predstavnike u leskovačkom parlamentu. U ovom gradu pravo glasa imalo je 114.353 građana, a izlaznost na obrađenim biračkim mestima iznosi 57,4 odsto.

U GO SNS su saopštili da je njihova parlamentarna lista u Leskovcu, na 175 obrađenih biračkih mesta, osvojila 33.728 glasova ili 54,59 odsto. Druga je lista „Srbija protiv nasilja“ sa 11.347 glasova ili 18,37 odsto, a treća „Ivica Dačić – premijer Srbije“ kojoj je pripalo 7635 glasova ili 12,36 odsto Leskovčana koji su izašli na birališta.

Prvi čovek SNS-a u Leskovcu i dosadašnji gradonačelnik Goran Cvetanović je istakao da su moguće neznatne promene u broju mandata, ali je naglasio da su naprednjaci izuzetno ponosni na postignut rezultat, a posebno zbog toga što će njihovim predstavnicima verovatno da pripadne natpolovična većina u leskovačkom parlamentu.

- Mnoga dela su iza nas. Mnogo je rezultata i postignuća. Mnogo je rada, energije i truda i naši sugrađani su to prepoznali. U izbornoj kampanji smo govorili da nećemo da dozvolimo da ruše ono što smo uradili i naši sugrađani su to razumeli. Izuzetno smo srećni i ponosni zbog ove pobede, ali ona znači i odgovornost da se i dalje borimo za lepši i bolji Leskovac – poručio je Cvetanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)