KLIZIŠTE ZAPRETILO SVETINJI SPC: Proglasili vanrednu situaciju u delu Pribojske banje, potrebna hitna sanacija problema (FOTO)

A. ROVČANIN

16. 12. 2023. u 08:34

NA inicijativu episkopa mileševskog Atanasija, u manastiru Svetog Nikole u Pribojskoj banji održan je radni sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave, Direkcije za izgradnju grada i zakupca bazena, a tema je bilo klizište koje se nedavno - usled obilnih padavina - pokrenulo u neposrednoj blizini Rehabilitacionog centra i bazena sa termalnom vodom, ugrožavajući i pomenutu svetinju.

КЛИЗИШТЕ ЗАПРЕТИЛО СВЕТИЊИ СПЦ: Прогласили ванредну ситуацију у делу Прибојске бање, потребна хитна санација проблема (ФОТО)

A.Rovčanin

Opštinski štab za vanredne situacije, u međuvremenu, proglasio je vanrednu situaciju na tom delu pribojske Mesne zajednice, a iz Privremenog organa Opštine je najavljeno da će lokalna samouprava uložiti sve svoje kapacitete u sanaciju.

Inače, ovaj problem postoji još od 2010, zbog čega su neophodna geološka istraživanja i izrada projekta za konačno rešenje, koje će zahvetati i pomoć države.

U procesu restitucije, 2013, Republika je Eparhiji mileševskoj i manastiru Svetog Nikole vratila zgradu Rehabilitacionog centra i pripadajuće bazene, izgrađene na manastirskom zemljištu.

A.Rovčanin

Vladika Atanasije obišao klizište u Pribojskoj banji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!