SREDNJOŠKOLCI UČILI O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE: „Čepom do osmeha“ održalo edukativne radionice u Nišu

Lj.P.

30. 11. 2023. u 15:37

ĐACIMA od prvog do četvrtog razreda srednje Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Nišu, udruženje „Čepom do osmeha – Niš“ održalo je edukativne radionice u okviru projekta „Ekološko vaspitanje, zdravo odrastanje“ o važnosti zaštite životne sredine, a radionice je podržao Grad Niš.

СРЕДЊОШКОЛЦИ УЧИЛИ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: „Чепом до осмеха“ одржало едукативне радионице у Нишу

FOTO čEPOM DO OSMEHA

FOTO: Čepom do osmeha

FOTO: Čepom do osmeha

Tekst potpisa

Ekološko vaspitanje je veoma važno za mlade, jer usvojena znanja o primarnoj separaciji otpada, mladi su primenili na licu mesta u Ekokaravanu koristeći eko-bicikl i eko-limenku. Upoznali su se i sa mobilnom aplikacijom Ekoheroj na kojoj mogu pronaći lokacije za odlaganje plastičnih čepova i ostalog reciklabilnog materijala u Srbiji i da prijave ekološki problem.

FOTO: Čepom do osmeha

Udruženje „Čepom do osmeha Niš“ bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju u celoj Srbiji. U sklopu aktivnosti je održavanje i radionica za mlade sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom. Kroz radionice učenici upoznaju i drugare koje je do sada Udruženje „Čepom do osmeha“, zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomoglo, upoznaju se i sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na naš ekosistem, i ima mogućnost da ga unapredi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona