PRIKUPLJENO 20 LITARA KRVI: Akcija dobrovoljnih davalaca u Lapovu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 11. 2023. u 14:14

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u opštini Lapovo ekipa transfuzije krvi Kragujevac, na čelu sa dr Nikolom Kastratovićem, prikupila je 44 boce ili oko 20 litara krvi za spas bolesnih i povređenih građana opštine Lapovo.

ПРИКУПЉЕНО 20 ЛИТАРА КРВИ: Акција добровољних давалаца у Лапову (ФОТО)

Foto:CK Lapovo

Organizatori akcije zadovoljni su odzivom dobrovoljnih davalaca, a naročito zbog toga što je pored rekordera i redovnih davalaca bilo i onih koji su dragocenu tečnost dali prvi put. Tako su dobrovoljni davaoci krvi postali Spasena Zlatković i profesor Darko Ivković, a Marija Kumrić, najmlađi davalac sa 19 godina, krv je dala po drugi put.

U akciji su učestvovali i rekorderi u davanju krvi - Miloš Milutinović (58) iz Kragujevca koji je krv dao 151. put, i Dragan Prodanović (57) iz Čačka, koji je krv dao 113. put.

Najstariji davaoci krvi su Jovan Jevtović (54) iz Čačka i Radiša Milojević (54) iz Kragujevca. Marko Veljković, zamenik predsednika opštine Lapovo krv je dao po 23. put.

Među davaocima su bili i vatrogasci DVD Lapovo - braća blizanci Predrag i Nenad Petrović, koji su krv dali po 12. put, Aleksandar Krstić, koji je krv dao po 19. put i Dejan Pešić po 21 put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini