PROMOVISANA MULTIMEDIJALNA ZBIRKA: Pesme Peđe Trajkovića

Z. GLIGORIJEVIĆ

24. 11. 2023. u 14:15

Multimedijalna knjiga nedavno preminulog poznatog jagodinskog dramskog pisca, pesnika i ilustratora Peđe Trajkovića „Kad je knjiga, nek' je s muzikom“, u izdanju Udruženja „ArtKrug“, promovisana je sinoć u foajeu Kulturnog centra u Jagodini.

ПРОМОВИСАНА МУЛТИМЕДИЈАЛНА ЗБИРКА: Песме Пеђе Трајковића

Foto:Kulturni centar Jagodina

Reč je o pesmama koje je Trajković pisao za pozorište. Pored toga što ih mogu pročitati, čitaoci mogu i da čuju njihova izvođenja. Darko Konstantinović, slobodni umetnik i kompozitor svih pesama koje su zastupljene u knjizi, rekao je da im je prvobitna ideja bila da objave klasičan disk. Onda su shvatili da klinci čak i ne znaju šta je disk. Ali, i da znaju, većina njih nema na čemu da ga pusti.

-Slučajno smo došli na genijalnu ideju, a to je da napravimo sajt koji je potpuno ekvivalentan vizuelno, ali i po sadržaju. Napravili smo 18 stranica koje sadrže isto što i knjiga: ilustraciju, tekst, ali i plejer preko kog klinci mogu i da čuju muziku, a mogu i da je skinu. U knjigu smo ubacili i QR kodove. Treba ga samo skenirati i link vas automatski vodi na sajt. To je u skladu sa decom današnjice, njima je to jako interesantno i jako funkcionalno. Sasvim slučajno smo napravili prvu multimedijalnu knjigu na svetu – dodao je Konstantinović.

Većinu pesama otpevao je Dejan Todorović Kesa, koji je zajedno sa Konstantinovićem nastupio tokom predstavljanja knjige u Jagodini.

Promocija ove jedinstvene zbirke „Kad je knjiga, nek je s muzikom“, koju prate i Peđine ilustracije i koja je izazvala veliko interesovanje javnosti, održana je pod pokroviteljstvom grada Jagodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)