OPŠTINA DELI BRIGU S RODITELJIMA: U Kuli održana radionica na temu "Šta da radimo sa decom?"

Zoran Rajić

10. 11. 2023. u 06:30

"ŠTA da radimo sa decom?", podnaslov je radionice "Opština po meri roditelja", koja je u sredu, 8. novembra, u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli okupila predstavnike lokalne samouprave, Doma zdravlja, Predškolske ustanove "Bambi", Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin", Društva za pomoć MNRO "Plava ptica" i Centra za socijalni rad.

ОПШТИНА ДЕЛИ БРИГУ С РОДИТЕЉИМА: У Кули одржана радионица на тему Шта да радимо са децом?

foto T. Tamaš

Cilj je bio da se u razmeni iskustava zaposlenih u institucijama koje rade sa decom, od najmlađih do onih na pragu punoletstva, uobliče smernice za delovanje lokalne samouprave u rešavanju problema mladih i sa mladima.

- Statistika pokazuje da se, nažalost, iz godine u godinu i u našoj sredini povećava broj dece sa smetnjama u razvoju i onih sa poremećajima u ponašanju, kao i da kocka kod mladih uzima sve više maha. Iako se, svako u svojoj oblasti, susreće sa različitim izazovima, radionica je pokazala da su to i srodni problemi, koji se nadovezuju jedan na drugi - rekla je učesnica skupa Slavica Golubović, profesorka sociologije u STŠ "Mihajlo Pupin".

Rizična ponašanja mladih

U PLANU je da se, sa istom ekipom stručnjaka, organizuju radionice i u drugim naseljima u opštini, sa idejom da prisustvuju i roditelji i deca, kako bi se još preciznije identifikovali problemi i rizična ponašanja mladih i doprinelo da se oni efikasnije otklone.

Radionica je imala i "insajdera" - Nemanju Savića, frizera i bivšeg radnika u sportskoj kladionici, koji je "sa izvora" svedočio o tome šta mlade muči, kako razmišljaju i kakvim rešenjima pribegavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić