NAGRADE TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI PARAĆINA: Autor kolekcije fotografija – direktor (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 11. 2023. u 11:05

SA 16. Republičke izložbe suvenira i turističkih publikacija, održane u Leskovcu, Turistička organizacija opštine Paraćin (TOP) vratila se sa tri nagrade, što nije ništa neobično za ovu ustanovu koja je nagrade na ovoj izložbi i ranije osvajala.

НАГРАДЕ ТУРИСТИЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ПАРАЋИНА: Аутор колекције фотографија – директор (ФОТО)

Foto: V. Vulković

U dve takmičarske kategorije TOP je osvojila dva druga mesta, i to za kolekciju fotografija, te za turističku reportažu u kategoriji video publikacija. Zanmljivo je, međutim, da je autor nagrađene kolekcije Vladan Vučković, koji je direktor ove ustanove.

- Umetničkom fotografijom se bavim kao hobijem, a kolekcija o kojoj je reč ima osam fotografija snimljenih tokom manifestacije „Kolo pod Petrusom“, koja se održava svake godine u Zabregi – objašnjava Vučković, koji inače u Zabregi živi.

Dodaje da video reportaža, koja je takođe osvojila drugo mesto u Leskovcu, promoviše turističke potencijale Grze, Sisevca, Lešja i Zabrege, dok je treća nagrada dobijena za turistički plakat.

Foto: V. Vulković

Jedna od fotografija iz kolekcije

Nagrađeni plakat urađen je za tradicionalnu manifestaciju „Dani paprike“ u Drenovcu, koja se svake godine održava u tom selu, a paraćinska Turistička organizacija jedan je od njenih organizatora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024