RENOVIRANE DVE ŠKOLE I AMBULANTA: Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ pomaže Srbima

D. Z.

02. 11. 2023. u 14:34

ZAHVALjUJUĆ pomoći Humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ čiji je osnivač poznati humanista Arno Gujon, a koja je obezbedila oko 100.000 evra, renovirane su škole u srpskim selima Tomance i Rajnovce u opštini Ranilug kao i lokalna ambulanta.

РЕНОВИРАНЕ ДВЕ ШКОЛЕ И АМБУЛАНТА: Хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ помаже Србима

foto privatna arhiva

Prema rečima Milovana Smijonovića iz „Solidarnosti za Kosovo“, novac je prikupljen uz pomoć 12.000 donatora iz Francuske, koji godinama pomažu srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Zahvalivši se na pomoći Vladica Aritonović, zamenik predsednika opštine Ranilug, ističe da je prioritet lokalne samouprave poboljšanje uslova za obrazovanje dece i zdravstvenu zaštitu meštana.

- Naša opština broji između pet i pet i po hiljada žitelja, obuhvata trinaest srpskih sela i dve albanske mahale - ističe Artinović.

On je rekao da se stanovništvo uglavnom bavi poljoprivredom i da srećom nemaju nekih većih problema.

- Uslovi koje smo dobili zahvaljujući renoviranju škole ne razlikuju se od najopremljenijih škola u centralnoj Srbiji. Radovi su izvedeni tokom letnjeg raspusta i zamenjena je stolarija, kompletno parno grejanje, urađena izolacija i sve što je bilo neophodno – istakao je Dejan Stamenković, direktor osnovne škole u Velikom Ropotovu, čije izdvojeno odeljenje u Rajanovcu pohađa petnaestak đaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)