OTVOREN KONKURS: Subvencije za energetsku efikasnost u Negotinu

S. M. J.

19. 10. 2023. u 16:46

FIRME koje se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata mogu da se prijave na konkurs koji je raspisala opština Negotin za realizaciju mera energetske efikasnosti sanacije porodičnih kuća i stanova.

ОТВОРЕН КОНКУРС: Субвенције за енергетску ефикасност у Неготину

Foto: S. M. J.

Opština Negotin raspisala je javni poziv za  firme koje se bave izradom i ugradnjom vrata i prozora, izolacije, solarnih kolektora i solarnih panela, za učešće u Programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Na spisku mera energetske efikasnosti je i ugradnja toplotnih pumpi, zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora, kao i zamena postojećih kotlova na čvrsto gorivo efikasnijim kotlovima na gas ili biomasu.

Pravna lica i firme koje se budu javile nisu  uslov da mora samo od njih da se nabavi oprema. Korisnicima je omogućeno da u nadležnoj lokalnoj samoupravi sklapaju ugovore i sa onim firmama koje su im dale povoljniju ponudu, ali se nisu u prvom trenutku javile na konkurs, s tim što te firme, takođe, moraju da zadovolje propisane uslove i kriterijume.

Zbog toga će javni poziv trajati do utroška finansijskih sredstava za realizaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, a najduže do 30. novembra 2027.

-Mislim da će ove godine ovaj momenat biti olakšan i ekonomski sigurno biti povoljniji za korisnike, a nama će ostaviti prostor da za iste novce uradimo još više i rešimo više problema naših sugrađana koji se budu javili na ove pozive - kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Za energetsku sanaciju građanima opštine Negotin će i ove godine biti dostupno 16 miliona dinara, od kojih je osam miliona izdvojila lokalna samouprava, a isto toliko Ministarstvo rudarstva i energetike.

Konkurs za građane će biti otvoren kada se okonča procedura izbora firmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!