POČINJU 32. “DANI ZORANA RADMILOVIĆA”: Pola veka „Radovana Trećeg“

S. M. J.

17. 10. 2023. u 18:58

ZAJEČAR je do 24. oktobra domaćin 32. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ na kome će biti prikazane najbolje predstave iz ovogodišnje pozorišne produkcije Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Predfestivalsko veče posvećeno "Radovanu Trećem" i književnoj večeri Dušana Kovačevića.

ПОЧИЊУ 32. “ДАНИ ЗОРАНА РАДМИЛОВИЋА”: Пола века „Радована Трећег“

Foto: Pozorište "Zoran Radmilović"

U zaječarskom teatru u okviru predfestivalskog programa „Zoranovih dana“ večeras od 19 časova biće priređeno književno veče akademika Dušana Kovačevića posvećeno pedesetogodišnjici predstave „Radovan Treći“.

U sredu će, tradicionalno, ispred spomenika doajenu srpskog glumišta,  biti priređen  „Pesnički pozdrav Zoranu Radmiloviću“, dok će u 20 sati, u sali pozorišta, nakon svečanog otvaranja Festivala, biti izvedena predstava Beogradskog dramskog pozorišta „(Pra)faust“.

Na repertoaru „Dana Zorana Radmilovića“ biće i predstave: Očevi i oci“ Narodnog pozorišta iz Beograda u četvrtak, „Razvojni put Bore šnajdera“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta u petak,  „Dekameron“, u izvođenju glumaca  Gradskog pozorišta Podgorica, Kulturnog centra Bar – Festival Barski ljetopis Bar i Narodnog pozorišta Niš u subotu 21. oktobra, „Gospođica“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke u nedelju i „Čista kuća“, u izvođenju glumaca „Ateljea 212“ iz Beograda u ponedeljak 23. oktobra.

Ovogodišnje 32. izdanje „Zoranovih dana“ u utorak, 24. oktobra, u čast nagrađenih zatvoriće predstava zaječarskog pozorišta „Čehovljeva soba, sezona prva“.

U okviru festivala biće priređen i bogat, besplatan prateći program , kako u zaječarskom teatru, tako i u Pozorišnom muzeju. Pored ostalog biće emitovana epizoda TV serijala “Metamorfoze” posvećena glumici Svetlani Bojković, predstavljene monografije o Milanu Lanetu Gutoviću i Renati Ulmanski i priređene brojne promocije drugih književnih izdanja, a biće otvorene i izložbe slika i plakata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!