PESNIČKI SUSRETI „LAZAR VUČKOVIĆ“: Ootvaranje u Gornjem selu kod Prizrena, rodnom mestu pesnika

D. Z.

10. 10. 2023. u 15:04

OVOGODIŠNjI tradicionalni Pesnički susreti „Lazar Vučković“, u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru (zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem) održaće se 11. i 12. oktobra 2023. godine.

ПЕСНИЧКИ СУСРЕТИ „ЛАЗАР ВУЧКОВИЋ“: Оотварање у Горњем селу код Призрена, родном месту песника

foto Dom kulture Gračanica

Ovi pesnički susreti održavaju se od 1969. godine, a od 1970. na njima se dodeljuje nagrada „Lazar Vučković“ za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Otvaranje ovogodišnjih susreta održaće se u Gornjem Selu, rodnom mestu pesnika Lazara Vučkovića 11. oktobra u 10 časova. Istog dana u 19 časova u Domu kulture Gračanica biće održano književno veče i dodela nagrade „Lazar Vučković“.

Narednog dana 12. oktobra pesnički karavan odlazi u Kosovsko Pomoravlje , gde će pesnici kazivati stihove učenicima osnovne škole u Cernici. Među sjajnim pesnicima koji pohode ovogodišnje pesničke susrete „Lazar Vučković“, biće Milica Lilić, Milutin Đuričković, Bratislav Milanović, Vladan Rakić. U okviru večeri poetsko-muzički program izvešće pesnik „Mostarskih kiša“ Pero Zubac u pratnji Miloša Zupca.

Organizator Pesničkih susreta „Lazar Vučković“ je NIJP „Panorama-Jedinstvo“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)