EVROPSKO SELO NA CENTRALNOM TRGU: U Zrenjaninu održana tradicionalna manifestacija za kraj Dečje nedelje (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

06. 10. 2023. u 22:11

MANIFESTACIJA koja je nastala još 2012.godine, na osnovu ideje i inicijative Osnovne škole "Mladost" iz sela Tomaševac kod Zrenjanina, Evropsko selo, tradicionalno, na zatvaranju Dečije nedelje, održana je na centralnom gradakom trgu u Zrenjaninu, uz učešće brojnih predstavnika ambasada u Srbiji i više stotina osnovaca i njihovih učitelja i nastavnika.

ЕВРОПСКО СЕЛО НА ЦЕНТРАЛНОМ ТРГУ: У Зрењанину одржана традиционална манифестација за крај Дечје недеље (ФОТО)

B.Grujić

- Moja škola ove godine predstavlja Portugal, zaista idiličnu zemlju, koji sam bolje upoznala dok smo pripremali naš štand za Evropsko selo - kaže Mia, učenica četvrtog razreda osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Zrenjanina.

Svaka škola, po ideji koja živi više od jedne decenije, dobije zadatak da na Evropskom selu, na specijalizovanim štandovima i centru Zrenjanina, predstavi jednu evropsku zemlju, a sve ostalo stvar je kreativnosti samih učenika, kako će i na koji način i uz koje karakteristike i svojsvenosti predstaviti tu zemlju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije