RADOVI PRI KRAJU: Uskoro nova trafo-stanica u Požarevcu

D. N.

26. 09. 2023. u 10:25

U toku je završna faza izgradnje nove trafo-stanice 110/35/10KV “Požarevac 2“, čije se puštanje u probni rad očekuje do kraja godine.

РАДОВИ ПРИ КРАЈУ: Ускоро нова трафо-станица у Пожаревцу

D. Novković

Vrednost investicije u prvoj fazi iznosi 490 miliona dinara. Puštanje u probni rad uslovljeno je i izgradnjom EMS-ovog dalekovoda 110KV, čiji su radovi u toku.

Nova trafo-stanica obezbediće pouzdanije snabdevanje strujom celog grada Požarevca i stvoriti uslove za izgradnju novih privrednih i industrijskih kapaciteta u gradu, naročito na potesu nove industrijske zone i bivše „Šećerane“. Takođe, njenim puštanjem u rad stvoriće se uslovi za potpunu rekonstrukciju postojeće trafo-stanice, za koju je dobijena građevinska dozvola i konkurisano za sredstva iz kredita Evropske investicione banke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!