GRADONAČELNIK BAKIĆ: Lokalna samouprava brine i o najmlađim Subotičanima (FOTO)

Novosti Onlajn

21. 09. 2023. u 20:15

GRADONAČELNIK Subotice Stevan Bakić i tehnički direktor Predškolske ustanove „Naša radost“, Veljko Vojnić, obišli su danas prošireni deo objekta „Šumica jasle“.

ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ: Локална самоуправа брине и о најмлађим Суботичанима (ФОТО)

Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, izjavio kako proširenje ovog objekta obuhvata ukupnu površinu od oko 120 kvadratnih metara namenjenih za smeštaj oko 60 mališana jaslenog uzrasta od jedne do tri godine i da je iz budžeta Grada Subotice i AP Vojvodine za proširenje kapaciteta objekta „Šumica jasle“ i poboljšanje njegove energetske efikasnosti ukupno izdvojeno 15 miliona dinara.

Foto: Grad Subotica

- Sredstvima budžeta Grada Subotice u visini od devet miliona dinara izvršeno je unutrašnje uređenje i opremanje proširenog dela objekta, dok je sredstvima Pokrajinske vlade, konkretno Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, u iznosu od šest miliona dinara, povećana energetska efikasnost objekta uređenjem fasade i kompletnom zamenom stolarije - istakao je gradonačelnik Bakić.

Uz izražavanje zahvalnosti Pokrajinskoj vladi i resornom pokrajinskom sekretarijatu na izdvojenim sredstvima, on je naglasio da je proširenje objekta „Šumica jasle“ još jedan dokaz koji potvrđuje koliko subotička lokalna samouprave brine i vodi računa i o najmlađim Subotičanima.

Foto: Grad Subotica

- U gradskom budžetu za 2023. godinu za funkcionisanje Predškolske ustanove ’Naša radost’  planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 1.016.461.000 dinara. U narednom periodu očekujte još dobrih vesti vezanih za ovu ustanovu. Kada završimo jednu obavezu koja je trenutno u toku, a odnosi se na prodaju određene imovine grada, izvesno je da ćemo jedan deo tih sredstva uložiti u zdravstvo, a drugi, znatno veći deo u Predškolsku ustanovu ’Naša radost’ kako bismo okončali sve ono što smo nasledili, odnosno što sam nasledio, a odnosi se i na ono što je započeto, i na ono što nedostaje. Ovo su pobede naše lokalne samouprave i daj Bože da bude što više ovakvih stvari u razvoju našeg grada - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Veljko Vojnić je kazao da je ovo veliki dan za PU „Naša radost“ s obzirom na to da se, kako je rekao, proširuje smeštajni kapacitet koji ovoj ustanovi nedostaje u velikoj meri.

Foto: Grad Subotica

- Poznato je da jedan broj dece ne možemo da primimo po konkursu i po upisu u našu ustanovu, jer smo ograničeni sa prostorom. Ovaj objekat, u kome se trenutno nalazimo, pre izvršene prenamene koristili su zaposleni za svoje kancelarije i ja se zahvaljujem i lokalnoj samoupravi, na čelu sa gradonačelnikom Bakićem, i Pokrajinskoj vladi, odnosno Pokrajinskom sekretarijatu za saobraćaj, građevinarstvo i enegetiku koji su nam obezbedili sredstva da možemo ovaj prostor da adaptiramo na adekvatan način i u skladu sa svim evropskim i domaćim standardima. Od sutra ćemo primiti naše mališane, njih 60 najmlađeg uzrasta - rekao je Vojnić.

Foto: Grad Subotica

Dodao je da će PU „Naša radost“ nastaviti da gradi i proširuje objekte.

- Pripremamo dokumentaciju za izgradnju sasvim novog objekta na Paliću, pripremamo se i da nadogradimo objekte ’Sanda Marjanović’ i ’Mandarina’, a adaptiraćemo i Dom zdravlja u Tavankutu kako bismo mogli tamo da otvorimo dodatna odeljenja. Radićemo, takođe, i objekat u Đurđinu koji će biti korišćen za smeštaj dece u toj našoj mesnoj zajednici - naveo je Veljko Vojnić.

Foto: Grad Subotica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)