DA SE OSETE BEZBEDNIJE: Subotički mališani posetili policiju

J. L.

21. 09. 2023. u 18:46

SUBOTIČKI policajci i vatrogasci ugostili su danas, mališane iz osnovnih škola, kojima su objašnjavali osnovcima kako treba da se postupa u slučaju požara i poplava., kako se da se ponašaju u saobraćaju, kao i kako se nosi pancir, šlem, štitnici...

ДА СЕ ОСЕТЕ БЕЗБЕДНИЈЕ: Суботички малишани посетили полицију

foto:J.L.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će tokom školske godine biti realizovane u okviru projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo" koji u svim osnovnim školama u zemlji sprovode Ministarstvo untrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete.

- Projekat podrazumeva više edukativnoh radionica koje će tokom školske godine sprovoditi edukovani policijski službenici zajedno za članovima školskih timova za zaštitu učenika od nasilja i diskriminacije. Oblasti kojima ćemo se baviti kroz radionice su bezbednost dece u saobraćaju, bezbednost dece u vanrednim situacijama i prevencija vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju - objašnjava Igor Velimirović, načelnik PU Subotica -  Cilj nam je da kod dece stvorimo svest o tome koliko je bezbednost važna i koliko je važno da imaju poverenja u policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić