KONCERT PROKUPAČKOG KUD "ABRAŠEVIĆ": Večeras u Domu kulture

D. Z.

19. 09. 2023. u 13:56

U PROKUAPČKOM Domu kulture večeras u 19 časova i 30 minuta održaće se koncert ovdašnjeg Kulturno-umetničkog društva ,,Abrašević“ pod nazivom „Južna pruga“.

КОНЦЕРТ ПРОКУПАЧКОГ КУД АБРАШЕВИЋ: Вечерас у Дому културе

FOTO GRAD PROKUPLjE

Prema rečima koreografa Gorana Denića, publika će na koncertu moći da uživa u pesmama i igrama iz južne i jugoistočne Srbije.

Istovremeno, u prokupačkom KUD „Abrašević“ u toku je upis novih članova a zainteresovani mogu da se upišu utorkom i četvrtkom u 18 časova. KUD „Abrašević“, trenutno broji oko 100 članova u pet ansambala.

Najstariji ansambl čine veterani, odmah uz njih su stariji omladinci, koji uglavnom nisu u Prokuplju, zatim mlađi omladinci, gde vežbaju osnovci i srednjoškolci, koji su veoma aktivni. Potom sledi stariji dečiji ansambl, koga čine školarci do četvrtog razreda osnovne škole i mlađi dečiji, u kome korake uče predškolci – ističe organizator folkornih aktivnosti u KUD „Abrašević“ i koreograf Goran Denić. On je pozvao sve ljubitelje srpske tradicionalne igre da dođu i postanu članovi ovog društva, ali i deo ove velike i uspešne folklorne porodice, koja je svakim danom sve brojnija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave