DRAGAN ĆAPIN OSTAJE NA ČELU VATROGASNOG SAVEZA SRBIJE: Održana Izborna skupština u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

17. 09. 2023. u 13:45

NA IZBORNOJ skupštini Vatrogasnog saveza Srbije, održanoj u Zrenjaninu, za predsednika ponovo je izabran Zrenjaninac Dragan Ćapin, rukovodilac saveza u prethodnom mandatu.

ДРАГАН ЋАПИН ОСТАЈЕ НА ЧЕЛУ ВАТРОГАСНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Одржана Изборна скупштина у Зрењанину (ФОТО)

grad Zrenjanin

U okviru obeležavanja Dana Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i krsne slave vatrogasaca, Presvete Bogorodice nesagorive kupine, organizovan je i tehničko-taktički zbor vatrogasno-spasilačke jedinice Policijske uprave, kojem je prisustvovao Luka Čaušić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije, kao i učenici zrenjaninskih osnovnih škola Vuk Karadžić i Đura Jakšić.

- Ovo je praznik humanosti, kreativnosti i druženja sa decom, koja su svakako najvrednija u našem društvu i sjajna prilika da se upoznaju sa radom vatrogasaca, spasilaca i njihovom opremom - istakao je Luka Čaušić, VD pomoćnika ministra unutrašnjih poslova.

Izbornoj skupštini Vatrogasnog saveza Srbije prisustvovali su i predstavnici vatrogasnih saveza Mađarske, Slovenije i Hrvatske, kojima su ovom prilikom uručene i posebne zahvalnice za saradnju sa Vatrogasnim savezom Srbije, gradonačelniku Zrenjanina, uručeno je odlikovanje Vatrogasnog saveza NjKV kraljevića Tomislava Karađorđevića I stepena, dok je predsedniku Skupštine grada Zrenjanina, Čedomiru Janjiću uručeno odlikovanje NjKV kraljevića Tomislava Karađorđevića II stepena, za posebne zasluge razvoju i podršci vatrogascima.
 
Delegati Vatrogasnog saveza Srbije,  ukazali su poverenje dosadašnjem predsedniku Draganu Ćapinu i izabrali ga da predvodi organizaciju dobrovoljnih vatrogasaca u još jednom mandatu. 
 
- U narednom mandatu akcenat će biti na nastavku obuke naših pripadnika, daljem unapređenju materijalno-tehničkih sredstava i opreme, što podržava MUP, a nadamo se i opremanju novim vozilima - zahvaljući na ukazanom poverenju - istakao je Dragan Ćapin.
 
BONUS VIDEO:

ČUVARI TRADICIJE: U Novom Sadu počeo 16. Tamburica fest


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)