KARTICA DONOSI POPUSTE : Sa penzionerima u Filijali PIO fonda u Sremskoj Mitrovici

S. KOSTIĆ

14. 09. 2023. u 10:00

ZA sve nas koji imamo skromne penzije, ove kartice će sigurno biti velika pomoć.

КАРТИЦА ДОНОСИ ПОПУСТЕ :  Са пензионерима у Филијали ПИО фонда у Сремској Митровици

Foto S.K.

Popusti i pogodnosti koji se nude u brojnim radnjama i ustanovama znače svima - kaže Živorad Matić, penzioner iz Sremske Mitrovice, koji je među prvima došao po svoju penzionersku karticu u tamošnjoj filijali Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Podela prvog kontingenta od 4.000 kartica je počela, a zasada se za kartice prijavilo oko 20.000 penzionera.

- Najviše ću je koristiti u apotekama, jer kada ostarite mnogo para odlazi za lekove - rekao je Vladimir Šojić, penzioner.

Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice istakla je da će pored najavljenih povoljnosti, najstariji meštani uz ove kartice prilikom svake kupovine sakupljati bodove koje će kasnije moći da koriste kao popuste u određenim prodavnicama za robu i za usluge.

Produženo radno vreme PIO

SVI oni koji su se prijavili za ovu karticu dobiće obaveštenje kada i gde mogu da preuzmu svoju karticu - kazao je Zoran Berežni, direktor filijale PIO fonda i dodao da je zbog dodele penzionerskih kartica radno vreme PIO fonda produženo do 18 časova.

- Direktor filijale PIO i ja smo razgovarali sa predstavnicima udruženja penzionera u Sremskoj Mitrovici, kako bismo razmotrili šta je njima potrebno, odnosno sa kojim privrednim subjektima da sklapamo ugovore. Tako da će od 1. oktobra penzioneri moći da koriste kartice u svim ustanovama gde je osnivač Grad Sremska Mitrovica - navela je gradonačelnica Milovanović. - To su Pozorište "Dobrica Milutinović", Muzej Srema, Turistička organizacija Grada, Poslovno-sportski centar "Pinki" i apoteka pri Opštoj bolnici.

Sve firme, trgovine, apoteke, imaće nalepnicu sa oznakom partnera penzionerske kartice nove generacije, a mogu da se koriste po celoj Srbiji. Zoran Berežni, direktor filijale Pio fonda, najavio je i da je u pripremi aplikacija preko koje će se penzioneri upoznavati o najvećem broju akcija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona