SVA DECA IZ SELA U VRTIĆU: U renoviranom predškolskom objektu u Bačkom Jarku upisano čak 210 mališana

Z. Rajić

12. 09. 2023. u 17:13

ČAK 210 mališana, više nego ikad, primio je ove sedmice vrtić „Bambi“ u Bačkom Jarku, u opštini Temerin, što je omogućeno rekonstrukcijom i dogradnjom ovog objekta, koji je prvi put otkad je osnovan dobio jaslice, za decu od jedne do tri godine

СВА ДЕЦА ИЗ СЕЛА У ВРТИЋУ: У реновираном предшколском објекту у Бачком Јарку уписано чак 210 малишана

foto M. Savić

 - Upisane su dve grupe mališana jaslenog uzrasta, i sad u Bačkom Jarku više nema dece kojima je „Bambi“ nedostupan. Meštani su na to čekali više od 40 godina, koliko postoji vrtić u ovom selu sa više od 5.000 stanovnika – rekao je predsednik opštine Temerin Mladen Zec.

   Objekat „Bambija“ je potpuno rekonstruisan i dograđen za jedan sprat, što mu je obezbedilo pet novih učionica.

   - Do prošle godine ovaj vrtić je zauzimao 850 kvadratnih metara, a sad se prostire na 1.750 kvadrata. Radovi su obuhvatili i parterno uređenje i izgradnju dva igrališta, kao i kolskog i pešačkog prilaza. Na jesen će oko vrtića biti posađeno zelenilo, tako da će ovaj objekat biti ukras Bačkog Jarka – kazao je Zec.

   Prema njegovim rečima, reč je o jednom od kapitalnih poduhvata u temerinskoj opštini, u koji je lokalna samouprava uložila 160 miliona dinara.

   „Bambi“ je jedan od pet vrtića opštinske Predškolske ustanove „Veljko Vlahović“, u čijem su sastavu i jedan objekat u Sirigu i tri u Temerinu.

Boravak pre podne

U obnovljenoj zgradi vrtića u Bačkom Jarku sva deca će moći da borave pre podne, jer se, zbog nedostatka prostora, nastava dosad odvijala i posle podne.

   - U tih pet vrtića je proteklih godina ostajalo neupisano više od stotinu dece. Polovina mališana koji su dosad bili „ispod crte“ zbrinuto je u adaptiranom „Bambiju“ – predočio je prvi čovek Opštine.

   On je najavio da će uskoro, za dve učionice, biti proširen i predškolski objekat u MZ Telep u Temerinu, a posle toga bi u centru grada trebalo da bude izgrađen novi vrtić.

   - To bi, sa renoviranim „Bambijem“, doprinelo da više nijedno dete u našoj opštini ne bude na listi čekanja za upis u jaslice ili obdanište – istakao je Zec.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)