OČIŠĆENO PRIOBALJE DUNAVA, KOD MARINE U APATINU: Udruženje „Čepom do osmeha“ i volonteri sakupili 730 kilograma otpada

Lj.P.

04. 09. 2023. u 15:19

NETAKNUTU prirodu prašumskog izgleda, stoletna autohtona šuma, reka Dunav, bare i močvare, bogatstvo flore i faune, prepoznatljive su oznake Apatina i njegove okoline, i mnogo razloga da članovi novosadskog Humanitarno-ekološkog udruženja „Čepom do osmeha“, u okviru akcije „Čisto iz ljubavi“, od smeća očiste priobalje Dunava, potez kod marine u Apatinu.

ОЧИШЋЕНО ПРИОБАЉЕ ДУНАВА, КОД МАРИНЕ У АПАТИНУ: Удружење „Чепом до осмеха“ и волонтери сакупили 730 килограма отпада

FOTO: Čepom do osmeha

Članovi ovog udruženja uz pomoć 17 volontera, sakupili su oko 730 kilograma otpada, pet i staklenu ambalažu, limenke, kao i veliku količinu starog najlona i nameštaja. Deo otpada će biti razvrstan i recikliran. Sav sakupljeni reciklabni otpad, procenjuje se da ga je 311 kilograma, ide u humanitarne svrhe, odnosno prikupljena sredstva će biti iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

- Iznenađena sam količinom građevinskog najlona, starih stolica, staklene ambalaže od alkoholnih pića koje smo zatekli na obali Dunava kod marine – nije krila Vanja Petković iz Udsruženja „Čepom do osmeha“. - Apelujemo na sportske ribolovce , kampere da se potrude da ne proizvode otpad, a ukoliko ga naprave, treba da ga pokupe za sobom.

„Čepom do osmeha“ su zahvaljuju Udruženju sportskih ribolovaca „Bucov“ iz Apatina, na čelu sa Darijom Matić na podršci u realizaciji ekološke akcije.

Eko karavan nastavlja svoj put po gradovima Srbije pod sloganom „Čisto iz ljubavi“, a sledeća destinacija im je Šabac. Do kraja ovog ciklusa, čistiće i u Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Bečeju i Vrbasu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)