ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE: Završena letnja škola

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 08. 2023. u 10:49

Projekat „Letnja škola za mlade poljoprivrednike – Jačenje konkurentnosti kroz implementaciju zajedničke poljoprivredne politike EU“ Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika realizovala je sa Udruženjem “Mladi poljoprivrednici Srbije”.

ЗА МЛАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Завршена летња школа

Foto: Dejan Mihajlović

Projekat bio je posvećen učenicima – mladim poljoprivrednicima koji pohađaju srednje stručne škole koje sprovode obrazovne programe u oblasti poljoprivrede i tehnologije proizvodnje hrane i pića. Pohađala su ga 24 đaka iz poljoprivrednih škola iz Leskovca, Kraljeva, Rekovca i Leška sa Kosova i Metohije. Tokom petodnevne letnje škole mladi poljoprivrednici su mogli da unaprede znanja u oblasti finansijskog planiranja, načina apliciranja za podsticajna sredstva u poljoprivredi, da slušaju izlaganja o značaju udruživanja poljoprivrednika kroz udruženja, učenička i poljoprivredne zadruge i klastere, ali i da saznaju kako se radi marketing poljoprivrednog gazdinstva i saznaju više o učešću u praktičnim aktivnostima u okviru školske ekonomije – farme i preradnog centra škole domaćina.

Foto: Dejan Mihajlović

Zadatak polaznika projekta edukacije i rekreacije mladih biće da stečena znanja prenesu vršnjacima u svojim školama tokom školske 2023/2024. godine. Projekat je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a nosiolac projekta bilo je Udruženje „Mladi Poljoprivrednici Srbije”.

Foto: Dejan Mihajlović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)