I LEPŠE I SREĆNIJE VREME: Izložba fotografija u dvorištu Francuske kuće u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

28. 08. 2023. u 13:32

U okviru ovogodišnjeg „Strit art“ festivala, u dvorištu Francuske kuće u centru Kraljeva, u organizaciji KC „Ribnica“ otvorena je izložba fotografija i istovremeno predstavljena fotomonografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme” Dragana Teodorovića Zeke.

И ЛЕПШЕ И СРЕЋНИЈЕ ВРЕМЕ: Изложба фотографија у дворишту Француске куће у Краљеву

KC Ribnica

Iako u pomenutoj monografiji nije naznačeno gde su fotografije nastale, autor kaže da je lako zaključiti ko je na tim fotografijama iz Južne Amerike, a ko je Bosanac, dodajući da je to bilo lepše i srećnije vreme jer su danas nova tehnologija, telefoni i društvene mreže znatno ubrzali život.

KC Ribnica

 

- Nekada je atmosfera na koncertima bila drugačija. Bilo je više osmeha, više emocija. Autori koji su stvarali muziku su je i izvodili. Sada je sve manje takvih autora i dobrih muzičara, a publika gleda koncerte kroz ekran telefona - rekao je Teodorović.

KC Ribnica

Dragan Teodorović Zeko

Još kao sedamnaestogodišnjak Teodorović je ulestvovao u tehničkoj realizaciji kocerata Zabranjenog pušenja, Crvene jabuke, Valentina, Merlina... Specijalizovao se za rasvetu i svetlosne efekte, a potom počeo da foto-aparatom beleži najzanimljivije momente i atmosferu na koncertima. Sa Emirom Kusturicom i The no smoking orchestra sarađuje od 1999. godine i tada je počela njegova profesionalna fotografska karijera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu