SAM SVOJ KROJAČ: Održana krojačka radionica za decu i odrasle

D. N.

15. 08. 2023. u 11:37

U KOSTOLCU je održana dvodnevna krojačka radionica za decu i odrasle „Sam svoj krojač - naučite da šijete“, koju su sprovele članice Udruženja za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“.

САМ СВОЈ КРОЈАЧ: Одржана кројачка радионица за децу и одрасле

CZK Kostolac

Predsednica udruženja Renata Minić mlađe polaznike upoznala je sa krojačkim alatom i osnovama krojenja i šivenja, učila ih šivenju na ruke uz pomoć igle i konca - ušivanje dugmadi, krpljenje odevnih predmeta, našivanje aplikacija.

Sa starijim polaznicima radila je Ružica Živković, profesionalna krojačica u penziji, koja im je pokazala kako se uzimaju mere za šivenje, prave krojevi i rade osnovni štepovi i porubi na mašini.

Prvog dana radionice šile su se torbice i prepravljali odevni predmeti koje su polaznici poneli sa sobom, a drugog dana krojila se i šila suknja jednostavnog kroja, dok su mlađi polaznici nastavili sa našivanjem ukrasnih aplikacija na torbicama. Ova radionica, jedna od retkih u Braničevskom okrugu u kojima majstori zanata prenose svoje znanje na mlade, održana je u organizaciji Centra za kulturu „Kostolac“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)