REKONSTRUKCIJA SPOMEN-KUĆE UROŠA PREDIĆA: Orlovatu sredstva

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 08. 2023. u 14:54

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura, u sklopu akcije Da nam sela budu bliža, u Orlovat, rodno mesto slavnog slikara Uroša Predića, nije došao ajzlibanom, kako Banaćani nazivaju voz, ali je ponosno istakao da se nakon 60 godina na relaciji Orlovat - Titel i Orlovat - Lukićevo radi rekonstrukcija teretne pruge.

РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОМЕН-КУЋЕ УРОША ПРЕДИЋА: Орловату средства

grad Zrenjanin

- Ukupna dužina  je jedanaest kilometara i to će svakako doprineti poboljšanju železničkog saobraćaja - istakao je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da će se sigurno pronaći sredstva za rekonstrukciju Spomen-kuće slavnog slikara i poboljšanje energetske efikasnosti u Osnovnoj školi Uroš Predić, kao i unapređenje javne rasvete u ovom banatskom selu.

grad Zrenjanin

-  Plan je, takođe, da ulažemo u rečni turizam, budući da postoji grupa entuzijasta, meštana Orlovata, koji imaju ozbiljan kapacitet i ideje da unaprede turistički potencijal mesta - dodao je gradonačelnik Salapura, ponosan na činjenicu da je u sklopu poboljšanja vodosnabdevanja meštana, nedavno izbušen novi bunar, uz skori početak projekta izgradnje lokalnog puta Orlovat – Botoš.

grad Zrenjanin

Domaćini u Orlovatu bili su nedavno izabrani predsednik saveta Mesne zajednice Orlovat Alen Gvozdenović i poljoprivrednik Miroslav Stankov, koji se bavi ratarstvom, stočarstvom i povrtarstvom i poseduje 200 hektara zemlje na kojoj seje suncokret, pšenicu i kukuruz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)