ZA DEVOJČICU OBOLELU OD DAUNOVOG SINDROMA: Akcija "Humanitarni ponedeljak" u ponedeljak, 7. avgusta na Štrandu za Anabelu Kulačanin

Lj.P.

06. 08. 2023. u 14:17

ANABELI Kulačanin je potrebna pomoć u lečenju, a akcija "Humanitarni ponedeljak" u ponedeljak, 7. avgusta na novosadskom Štrandu biće namenjena ovoj devojčici.

ЗА ДЕВОЈЧИЦУ ОБОЛЕЛУ ОД ДАУНOВОГ СИНДРОМА: Акција Хуманитарни понедељак у понедељак, 7. августа  на Штранду за Анабелу Кулачанин

FOTO:Privatna arhiva

Ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Anabela je rođena 2009. godine, obolela je od Daunovog sindroma, uz brojne tegobe izazvane posledicama ove bolesti, zbog čega su joj potrebne terapije defektologa, fizioterapeuta, logopeda, dermatologa… Majka joj je samohrani roditelj, uz to je i nezaposlena, žive u podstanarskom stanu, što dodatno otežava njihovu ionako tešku životnu situaciju.

Sredstva koja će se prikupljati biće namenjena za neophodne terapije kao i adekvatna pomagala – naočare, lekove i suplemente za poboljšanje stanja u kom se nalazi.

U prošlonedeljnoj akciji  za Andreja Glavonjića, prikupljeno je ukupno 190.140 dinara. Iz „Gradskog zelenila“ obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)