ZA ČETIRI PORODICE SEOSKE KUĆE: Nastavljena sjajna akcija kod Zrenjanina

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

26. 07. 2023. u 12:38

KONKURS Ministarstva za brigu o selu za dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, nastavljen je u Zrenjaninu uručenjem ugovora o dodeli seoskih kuća za četiri porodice, Govedarica i Jelić, u selu Lazarevo i Kuručki i Boc u Perlezu i Stajićevu. 

ЗА ЧЕТИРИ ПОРОДИЦЕ СЕОСКЕ КУЋЕ: Настављена сјајна акција код Зрењанина

grad Zrenjanin

- Želim vam lep, udoban i uspešan život u novim domovima - čestitajući novom vlasnicima seoskih kuća, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, ističući da je kroz program do sada kupljeno 46 kuća u 14 naseljenih mesta sa teritoriji grada Zrenjanina i da lokalna samouprava nastoji da sprovede aktivnosti u cilju poboljšanja uslova za život u selima.

Inače, u prethodne dve godine, koliko traje akcija Ministarstva za brigu o selu, u seoskim sredinama u okolini Zrenjanina, kupljeno je 46 kuća u 14 naseljenih mesta, najviše osam porodica kupilo je kuće u Belom Blatu, a zatim u Melencima, Perlezu, Tomaševcu, Banatskom Despotovcu, Elemiru, Aradcu, kao i u Orlovatu, Stajićevu, Lazarevu, Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

- Ovo je sjajna akcija i velika šansa za sve nas koji smo dobili kuće i priliku da započnemo novi život u njima - kaže Miodrag Kuručki iz Perleza, uz napomenu da će mu useljenje u kuću sa velikom okućnicom i placem od 16 ari, mnogo značiti budući se bavi stočarstvom.

Zadovoljstvo i zahvalnost, na svečanoj dodeli ugovora u Gradskoj kući u Zrenjaninu, nisu skrivali ni ostali članovi porodica koje će se narednih dana useliti u svoje nove domove u Lazarevu, Perlezu i Stajićevu.

BONUS VIDEO - SPUST DUG 24 KILOMETRA: Tradicionalna Drinska regata od Perućca do Bajine Bašte

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)