PODRŠKA GRAĐANA I PRIVATNIH KOMPANIJA : U Beočinu ne prekidaju radove na otklanjanju posledica nevremena (FOTO)

S. BAJIĆ

24. 07. 2023. u 17:03

JAVNA komunalna preduzeća u Beočinu, uz pomoć i podršku građana, i danas su nastavila sa otklanjanjem posledica strahovitog olujnog nevremena.

ПОДРШКА ГРАЂАНА И ПРИВАТНИХ КОМПАНИЈА : У Беочину не прекидају радове на отклањању последица невремена (ФОТО)

Foto: I. Ademovski

Po rečima direktora JKP „Beočin“ Srđana Stepanova, nakon obezbeđivanja prohodnosti glavnih putnih pravaca, na redu je akcija čišćenja i uređenja javnih površina koje je zahvatilo nevreme uz podršku Javnog preduzeća „Toplana“ i kolektiva Sportskog centra „Beočin“ čiji zaposleni su se dobrovoljno organizovali kako bi doprineli radovima dežurnih ekipa.

- Naše ekipe su od srede, kada nas je zahvatio prvi olujni udar, konstantno na terenu i uklonjeno je na stotine stabala, odneto je više od 50 kamiona kipera i traktora a očišćeni su svi glavni putni pravci i staze kako bi bile prohodne. Pružali smo pomoć i sugrađanima čiji su automobili bili blokirani i oštećeni. Sada nastavljamo sa čišćenjem javnih površina a tokom vikenda smo obezbedili i korpe sa kojima možemo da rešavamo probleme stabala koja su pala na krovove. Mnogo nam znači i podrška privtanih firmi jer će to znatno ubrzati stvari- kaže Stepanov.

On takođe ističe da radovi na sanaciji i čišćenju javnih površina neće uticati na redovne aktivnosti JKP „Beočin” tako da će se odvoženje smeća, sahrane i sve druge aktivnosti, osim košenja, koje će se obaviti naknadno, vršiti prema redovnim rasporedu.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković i njen zamenik Stefan Tomović, zajedno sa Stepanovim su danas ponovo izašli na teren i posetili radove na sanaciji posledica nevremena koji su od jutros nastavljeni.

Kada je reč o snabdevanju vodom, u JKP „Beočin“ navode da je u većim delovima opštine uspostavljeno snabdevanje kao i da se danas očekuje dopremanje agregata koje je Opština obezbedila kako bi se pomoglo stanovnicima vikend naselja na Koruškoj i pojedinim delovima Suseka, koji su usled ozbiljnih kvarova na dalekovodima ostali bez struje na čijem rešavanju od srede rade ekipe „Elektrodistribucije“.

U ostalim delovim opštine gde je došlo do oštećenja na mreži, snabdevanje električnom energijom je, uz kraće prekide, uspostavljeno tokom proteklog vikenda.

Broj telefona na koji građani mogu da prijavljuju probleme i dobiju dodatne informacije o aktivnostima JKP „Beočin“ je 021 871 245.

Opština Beočin je formirala i komisiju za evidentiranje nastale štete kojoj građani prijavljuju oštećenja pozivom na broj 021 870 260 ili putem mejla office@beocin.ls.gov.rs a na rspolaganju su i kancelarije Mesnih zajednica okolnih sela.

BONUS VIDEO - OVO SRBIJA NE PAMTI: Nezapamćen led kod Trstenika, sve se zabelelo!


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)