EMPATIJA IPAK POSTOJI: Paraćinci prikupljaju novac za obnovu deda Šabanovog kioska, uništenog u oluji (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 07. 2023. u 20:01

„ZA DEDA Šabana“ naziv je humanitarne akcije koju je organizovala grupa Paraćinaca u želji da pomognu vlasniku kioska koji je oboren i praktično uništen u naletu olujnog vetra 20. jula.

ЕМПАТИЈА ИПАК ПОСТОЈИ: Параћинци прикупљају новац за обнову деда Шабановог киоска, уништеног у олуји (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

U toj metalnoj kućici više od šest decenija je stari Šaban (77), kako ga Paraćinci zovu, pravio kokice, kikiriki, semenke i druge grickalice koje je prodavao, ali deci i izdašno darivao, dodajući uvek koju čašicu više onima koji nemaju dovoljno para.

U pitanju je Goranac, Mumin Jakupi, poštovan i prihvaćen od svih žitelja grada na Moravi, a široj javnosti poznat i po kestenju koje peče i prodaje na ulici svake jeseni kad krene sezona.

Šabanov kiosk na točkićima jedini je koji je oboren od pokretnog mobilijara u glavnoj paraćinskoj ulici. Stakla na kiosku su polupana, a unutrašnjost uništena. Na predlog više ljudi na društvenim mrežama, danas su sakupljana sredstva za obnovu te metalne kućice ili kupovinu nove.

- Jako sam zahvalan sugrađanima na ovakvoj podršci, ali svakako to nije potrebno – oglasio se deda Šaban, iskreno dirnut ovakvom podrškom sugrađana.

Pokretači akcije kažu da i nije u pitanju novac, već želja da se pokaže solidarnost sa čovekom koji je obeležio detinjstvo mnogih Paraćinaca, a isto je i sa onima koji su ovog trenutka deca.

Mumin Jakupi je penzioner i nije lošeg materijalnog stanja, ali voli posao koji radi na ulici prvenstveno da bi se družio sa Paraćincima. Gest prikupljanja pomoći važan mu je pre svega kao moralna podrška, a ono što je sigurno – govori o tome da empatija među ljudima nije nestala.

BONUS VIDEO - OVO SRBIJA NE PAMTI: Nezapamćen led kod Trstenika, sve se zabelelo!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja