DA SE POSLEDICE POPLAVA SVEDU NA MINIMUM: Ministar Martinpović u poplavljenim područjima kod Loznice

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 07. 2023. u 15:24

DRŽAVA Srbija će sa lokalnom samoupravom da pomogne građanima kojima su ugrožene, oštećene ili u potpunosti uništene kuće, kao i onima kojma su uništeni usevi.

ДА СЕ ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВА СВЕДУ НА МИНИМУМ: Министар Мартинповић у поплављеним подручјима код Лознице

foto V Mitrić

To je poručio ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović, koji se po dolasku u Loznicu najpre sastao sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem, a potom su zajedno krenuli u obilazak lokacija i domaćinstava ugroženih u ovogodišnjim poplavama. Posetili su najpre taložnicu u Ulici Vere Bajan u Trbušnici, a a potom su u Koreniti obišli porodice Dimitrić i Tešić čija domaćinstva su oštećena u poplavama.

Petrović je istakao je da globalne klimatske promene već godinama pokazuju svu svoju surovost koja se ogleda kako kroz poplave tako i kroz druge meteorološke neprilike. Dodao je da je važno naglasiti da državni organi, od svih nadležnih institucija, preko ministarstava i Vlade, do predsednika države, daju snažnu podršku lokalnim samoupravama i da je to “svetao primer zajedničkog rada u cilju rešavanja problema i saniranja štete”.

Ministar Martinović je rekao da je ovo mahom poljoprivredni kraj, da se ljudi bave različitim vidovima poljoprivredne proizvodnje, kao i da su štete zaista velike.

- “ Država Srbija će pronaći sredstva da pomogne i Loznici i svim drugim lokalnim samoupravama koje su pretrpele štetu – naglasio je ministar.

Izrazio je zahvalnost gradonačelniku Loznice Vidoju Petroviću i njegovim saradnicima na, kako je rekao “ velikoj agilnosti, velikom trudu i naporu koji su pokazali od prvog dana da pomognu ljudima koji su bili ugroženi poplavama”.

-  U Loznici se vidi da je država Srbija zajedno sa lokalnom samoupravom uložila velika sredstva za prevenciju šteta od mogućih poplava, još od 2014. godine, i da nije bilo tih velikih ulaganja, šteta u Loznici bi sigurno bila značajno veća – naglasio je ministar državne uprave. - Mislim da ćemo u narednom periodu morati da preduzmemo dodatne napore da nam se ovakve štete ili uopšte ne bi dešavale ili da ih svedemo na minimum, mislim da ćemo teško moći da postignemo apsolutnu zaštitu od ovakvih elementarnih nepogoda imajući u vidu da je samo u Loznici na nekim mestima palo oko 80 litara kiše po kvadratnom metru a negde i više od toga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)