SKUĆILE SE DVE PORODICE U PARAĆINU: Ministarstvo za brigu o selu obezbedilo sredstva (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 07. 2023. u 09:35

DVADESETOGODIŠNjA Anđela Kocić neće više biti podstanar već će živeti u svom domu u Glavici, dok će mladi par, Gabrijela i Predrag, krov nad glavom imati u Rataru.

СКУЋИЛЕ СЕ ДВЕ ПОРОДИЦЕ У ПАРАЋИНУ: Министарство за бригу о селу обезбедило средства (ФОТО)

foto: Z Rašić

Ove dve porodice rešile se stambeno pitanje zahvaljujući konkursu Ministarstva za brigu u selu koje je, u saradnji sa lokalnom samoupravom u Paraćinu, obezbedilo sredstva za kupovinu dve kuće.

Kupoprodajni ugovor potpisan je u Paraćinu u zgradi Opštine u prisustvu Milana Simića, zamenika predsednika te Opštine, predstavnika opštinskih službi, Opštinske stambene agencije i notara.

- Prethodno smo živeli u Striškom naselju, tako da smo presrećni što sad imamo sopstveni dom – rekla nam je Gabrijela, koja nam je odala još svoju nameru da počne da se bavi voćarstvom.

foto: Z Rašić

Ugovori su potpisani i u Ministarstvu za brigu o selu

Za tri godine, koliko Ministarstvo za brigu o selu raspisuje ove konkurse, za stambeno nezbrinute sa teritoriji paraćinske opštine kupljene su ukupno 23 kuće, što je među najboljim rezultatima u ovom delu Srbije.

Prema rečima Tomislava Cvetkovića iz Opštinske stambene agencije, Opština Paraćin odlično sarađuje sa tim ministarstvom, a tako će biti i ubuduće.

Konkurs za ovu godinu je još uvek u toku. Traje do prvog novembra, odnosno do utroška sredstava, pa je Cvetković pozvao sugrađane koji ispunjavaju uslove da pronađu kuću koja bi im odgovarala i da se jave Opštinskoj stambenoj agenciji kako bi dobili pomoć u pripremi dokumentacije.

Neophodno je da vrednost kuće bude do 1,2 miliona dinara, da je legalizovana i da ima priključke na struju, vodu i kanalizaciju ako je u tom selu ima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)