NAJMLAĐI POGLEDALI IZLOŽBU ULUPUDS: U Kulturnom centru u Paraćinu „Mali formati“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 07. 2023. u 08:36

U GALERIJI Kulturnog centra u Paraćinu postavljena je reprezentativna putujuća izložba „Mali formati ULUPUDS-a 2023“ koja svake godine obilazi više gradova u Srbiji.

НАЈМЛАЂИ ПОГЛЕДАЛИ ИЗЛОЖБУ УЛУПУДС: У Културном центру у Параћину  „Мали формати“ (ФОТО)

Foto: KC Paraćin

Najmlađi polaznici Likovno-umetničke sekcije koju je oformio Dom omladine u saradnji sa Kulturnim centrom iskoristili su priliku da pogledaju ovu izložbu i uživaju u jedinstvenim umetničkim delima rađenim različitim tehnikama čiji je zajednički imenitelj jedino – mali format.

Osnovci su tako imali priliku i što-šta da nauče. Postavkom je obuhvaćeno 49 umetničkih radova, pa su tako mladi likovni talenti mogli i da glasaju za rad koji im se najviše dopada budući da ova izložba ima takmičarski karakter.

Foto: KC Paraćin

Podsetimo, „Mali formati“ rezultat su konkursa koji tradicinalno svake godine raspisuje Slikarsko-grafička sekcija Udruženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Ove godine na konkurs je prispelo 66 dela od kojih je žiri za izložbu odabrao 49.

U Paraćinu izložba ostaje do 14. jula, nakon čega nastavlja svoje putovanje po Srbiji i završava ga u decembru u Galeriji „Singidunum“ u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)