KOD ZUBARA I U KOLICIMA: Novi Sad prvi u Srbiji opremio stomatološku ordinaciju za osobe sa invaliditetom (FOTO)

J. SIMIĆ

05. 07. 2023. u 21:07

U DOMU zdravlja novosadskog naselja Liman danas je otvorena je stomatološka ordinacija za osobe sa invaliditetom, jedinstvena u regionu, sa savremenom opremom prilagođenom pružanju usluga slabo pokretnim i osobama sa invaliditetom.

КОД ЗУБАРА И У КОЛИЦИМА: Нови Сад први у Србији опремио стоматолошку ординацију за особе са инвалидитетом (ФОТО)

Grad Novi Sad

Ambulanta ima i savremeno opremljene prostorije zubne tehnike sa četiri zubotehnička stola.

Grad Novi Sad

 - Rekonstrukcijom objekta Doma zdravlja „Novi Sad" na Limanu kojom je obuhvaćena i služba stomatološke zašite za opremanje enterijera, nameštaj i medicinsku opremu,  iz budžeta Grada Novog Sada izdvojena su sredstva u iznosu od 103,7 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Milan Đurić tokom obilaska stomatološke ordinacije.

Gradonačelnik  je posebno istakao značaj nove i moderno opremljene ambulante, koja će omogućiti pružanje vrhunskih stomatoloških usluga osoboma sa invaliditetom, a koja je prva takve vrste u sistemu primarne zdravstvene zaštite u Novom Sadu, kao i u Srbiji.

 U Domu zdravlja „Novi Sad" očekuju da će ova ordinacija dnevno imati desetak pacijenata, a na godišnjem nivou oko 2000 poseta. Ukoliko iskazane potrebe osoba sa invaliditetom budu veće Grad Novi Sad će preduzeti sve adekvatne mere da se ovi kapaciteti prošire.

Grad Novi Sad

Grad će, najavio je Đurić, nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem, a usled povećanog broja stanovnika i u nove objekte domova zdravlja, među kojima je planu Dom zdravlja u Veterniku, kao naselju koje se brzo širi.

Događaju je prisustvovala i sugrađanka Jelena Kostić ispred  organizacije „Iz kruga - Vojvodina" koja je, kao osoba sa invaliditetom, prisutnima prenela svoje utiske u vezi sa novim stomatološkim uslugama. Ona se zahvalila gradonačelniku Novog Sada i Domu zdravlja „Novi Sad" na prepoznavanju potrebe za nesmetanim korišćenjem usluga zdravstvene zaštite osoba sa invaliditetom.

Grad Novi Sad

 Direktor Doma zdravlja „Novi Sad" dr Veselin Bojat zahvalio se Gradu Novom Sadu na kontinuiranoj podršci.

 - Mnogo nam  je laške da radimo, ostvarujemo rezultate i gradimo viziju, kako u budućnosti treba da izgleda Dom zdravlja „Novi Sad", koji opravdava statust najvećeg i najsavremenijeg u regionu, kada iza nas stoje institucije kao što je Grad Novi Sad, koji se brine o budućnosti svih svojih građana, a posebno o osobama sa invaliditetom, kojima se omogućava pružanje vrhunskih stomatoloških usluga u novoj ambulanti u čije opremanje je Grad uložio oko pet miliona dinara – rekao je dr Bojat.

Stomatološka ambulanta Doma zdravlja „Novi Sad" u objektu na Limanu je opremljena najsavremenijom stomatološkom opremom, kao i opremom prilagođenom za osobe sa invaliditetom, čime su omogućeni adekvatan pregled i lečenje svih Novosađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)