PODRŠKA MLADIH TALENATA: U Galeriji „U prolazu“ paraćinske biblioteke izložba sestara Milić (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 07. 2023. u 15:00

U SKLADU sa svojom misijom da pruža neprestanu podršku mladim kreativnim ljudima, naročito učenicima, u razvoju različitih talenata, Narodna biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ u Paraćinu bila je domaćin još jednog prelepog događaja.

ПОДРШКА МЛАДИХ ТАЛЕНАТА: У Галерији „У пролазу“ параћинске библиотеке изложба сестара Милић (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

U njenom galerijskom ulaznom prostoru poznatom kao Galerija „U prolazu“ prvi put svoje slike i crteže izložile su dve devojčice, sestre Isidora i Teodora Milić.

Ove dve učenice OŠ „Branko Krsmanović“ u Sikirici izložbu „Odraz“ pripremile su u saradnji sa svojom školom i nastavnicom likovnog vaspitanja Danijelom Stanković, koja je i izložbu otvorila, zajedno sa poznatim paraćinskim akademskim umetnikom Srećkom Zdravkovićem.

Isidora i Teodora od malena su volele da crtaju i slikaju, a kako same ističu, nikad im nije bilo dosta olovaka, bojica, flomastera i papira za ispoljavanje svoje umetničke „žice“.

Teodora kaže da najviše voli da crta portrete i osobe različitih zanimanja, dok je Isidora više okrenuta živopisnim bojama i slikanju budući da smatra da boje daju puni smisao njenom umetničkom izražavanju. Njih dve zajedno oslikale su tako i plakat koji je pobedio na konkursu Crvenog krsta Srbije na temu „Krv život znači“, što je ipak za ove dve kreativne devojčice bilo veliko iznenađenje.

Obe učenice su zahvalne svojoj nastavnici Danijeli Stanković koja ih je podržala i usmeravala kad je likovno stvaralaštvo u pitanju, a za realizaciju izložbe puno lepih reči uputile su direktoru svoje škole Miodragu Stefanoviću,  razrednoj Gordani Petrović i paraćinskoj biblioteci.

Otvaranju prve samostalne izložbe sestara Milić prisustvovao je i veliki broj njihovih vršnjaka, a ko nije stigao da je pogleda, može to da učini već od ponedeljka, 3. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!