NOVI SAD I IRANSKI GRAD ŠIRAZ USPOSTAVLJAJU SARADNJU: Jačanje veza i partnerskih odnosa

Z. G.

27. 06. 2023. u 17:03

GRADONAČELNICI Novog Sada i Širaza Milan Đurić i Mohamadhasan Asadi potpisali su danas sporazum o razumevanju kojim će biti otvorene nove mogućnosti u jačanju veza između našeg i iranskog grada.

НОВИ САД И ИРАНСКИ ГРАД ШИРАЗ УСПОСТАВЉАЈУ САРАДЊУ: Јачање веза и партнерских односа

Pres služba Grada Novog Sada

Kako je saopšteno iz Kabineta novosadskog gradonačelnika, taj dokument je potpisan u onlajn formatu, u prisustvu ambasadora Irana i Srbije.

- Sporazum predstavlja korak napred ka jačanju međunarodnih veza i uspostavljanju dugoročnih partnerskih odnosa između ova dva grada, koji će otvoriti vrata za nove mogućnosti u različitim poljima – navedeno je u saopštenju.

Grad Širaz je jedan od najvećih i najvažnijih turističkih centara u Iranu. Poznat po mnogim kulturno-istorijskim znamenitostima, ekonomski i univerzitetski centar sa zastupljenim IT sektorom.

- Potpisivanjem ovog Sporazuma, obe strane su izrazile želju za konkretizacijom saradnje u vidu zajedničkih projekata u oblastima naučno obrazovne saradnje, zdravstvene i socijalne zaštite, omladinske politike i sporta, kulture, zaštite i očuvanja životne sredine – dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)