POSLE NEZAPAMĆENIH POPLAVA: Svilajnac očekuje pomoć tri ministarstva (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

22. 06. 2023. u 15:58

OŠTEĆENU infrastrukturu treba da sredi Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo za javna ulaganja treba da pomogne stanovništvu koje je pretrpelo štetu kroz neku vrstu direktne pomoći za obnovu domaćinstava, a Ministarstvo poljoprivrede bi trebalo da pruži podršku poljoprivrednicima, smatra predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

ПОСЛЕ НЕЗАПАМЋЕНИХ ПОПЛАВА: Свилајнац очекује помоћ три министарства (ФОТО)

Foto: SO Svilajnac

On očekuje da će pomoć ovih ministarstava trebalo da usledi ubrzo posle popisivanja i procene štete, nastale usled obilnih padavina.

Pomoćnik ministra za javna ulaganja Ivan Vujić, koji je posetio selo Vojsku, koja je pretrpela najveće štete u junskim poplavama, ocenio je da je to ministarstvo do sada imalo odličnu saradnju sa opštinom Svilajnac i da tamo gde su urađene regulacije i sanacije sada nije bilo problema.

- Opština Svilajnac uvek ima spremne projekte, što je najlakši i najbrži način da se dođe do sredstava. Tako je i ovog puta. Videćemo da u narednom periodu rešimo problem oko reke u selu Vojska, da se sredi korito u samom selu i da se reše problemi meštana koji žive uz samu obalu – dodao je Vujić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)