NAJAVILA POMOĆ U ROBI ILI NOVCU: Tanaskovićeva obišla poljoprivrednike u Brusu i Trsteniku

Novosti online

22. 06. 2023. u 10:35

MINISTAR poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković obišla je poljoprivredne proizvođače na teritoriji opština Brus i Trstenik koji su pretrpeli veliku štetu usled obilnih padavina u prethodnom periodu i najavila da će im biti obezbeđena nadoknada i pomoć u novcu ili robi.

НАЈАВИЛА ПОМОЋ У РОБИ ИЛИ НОВЦУ: Танасковићева обишла пољопривреднике у Брусу и Трстенику

Foto: Ministarstvo poljoprivrede

„Poljoprivrednici koji su pretrpeli štetu zbog poplava treba da popišu sve što im je uništeno, a komisija iz jedinica lokalne samouprave izaći će na teren i proveravati činjenično stanje“, objasnila je Tanaskovićeva.

Tanaskovićeva je dodala da će se odluka o konkretnom vidu pomoći donositi kada pristignu i sagledaju se svi zahtevi iz jedinica lokalne samouprave.

„Vlada Republike Srbije i Ministarstvo poljoprivrede je u konstantnoj komunikaciji sa svim lokalnim samoupravama koje imaju probleme usled poplava i zajedno pronalazimo najbolji način kako bismo ublažili posledice i sanirali štetu“, istakla je Tanaskovićeva.

Ministarka Tanasković je navela da su ne samo predstavnici Ministarstva poljoprivrede, već i druge kolege iz Vlade na terenu i obilazi se svih 60 jedinica lokalne samouprave.

„Za svakog ko je nešto izgubio situacija je loša, ali zato je država tu da pomogne i zato i jesmo svakodnevno na terenu“, poručila je Tanaskovićeva i dodala da je sada palo više padavina nego 2014. godine.

„Tada smo imali katastrofu. Građani koji imaju oštećenja i gubitke, njima je to najveće i razumem ih. Međutim, generalno posmatrano, na nivou svih jedinica imamo manje oštećenih objekata, puteva, useva... i to je zahvaljujući urađenom u proteklom periodu vezano za čišćenje korita, i sređivanje ostale infastrukture“, rekla je ona.

Tanaskovićeva je ukazala da preko „Srbijavoda” kreće dodatna sanacija kanala i korita.

„Uz sve što je do sada urađeno i ovi dodatni radovi treba da obezbede da eventualno novi talas ne napravi štetu. Formirali smo radnu grupu i Vlada je potpuno posvećena da se šteta što pre sanira i nadoknadi. Narod neće ostati prepušten sam sebi i bez pomoći“, poručila je Tanaskovićeva.

Ministarka je nakon obilaska ugroženih područja na teritoriji opštine Brus, posetila i Trstenik gde je razgovarala sa poljoprivrednicima čiji su usevi i gazdinstva pogođeni poplavama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024