PRVI SRBIN KOJI JE ZAVRŠIO GRAND TUR: Prijem za biciklističkog asa Veljka Stojnića

Z. G.

21. 06. 2023. u 15:10

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas u Novom Sadu našeg biciklističkog asa Veljka Stojnića, učesnika Međunardone biciklističke trke Điro di Italija, prvog takmičara iz Srbije koji je odvozao sve etape te trke i postao prvi Srbin koji je završio Grand tur.

ПРВИ СРБИН КОЈИ ЈЕ ЗАВРШИО ГРАНД ТУР: Пријем за бициклистичког аса Вељка Стојнића

Pres služba Pokrajinske vlade

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću pri Pokrajinskoj vladi, na tom sastanku je razgovarano o razvoju biciklističkog sporta u Vojvodini.

- Tokom jeseni biće nastavljena i sportsko-rekreativna manifestacija Tur d Fruška, koja će se održati 23. i 24. septembra i koja uključuje biciklističku trku od 90 kilometara – navedeno je u saopštenju.

Prijemu u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i trener sa najvećim rezultatom u biciklizmu u Srbiji Marko Sudarić i predsednik Biciklističke asocijacije vojvođanskih klubova „Vabk“ Ivan Arpaš.

Srpski profesionalni biciklista Veljko Stojnić, rođen 1999. godine u Somboru, trenutno vozi za italijanski tim Koratek. Biciklističku karijeru započeo je u somborskom Lotus timu. Điro di Italija je etapna biciklistička trka, jedna od tri grand tur trke i jedna od najprestižnijih trka u svetu, uz Tur de Frans.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)