VODA ZA PIĆE ISPRAVNA, CRNICA POD KONTROLOM: Stabilna situacija u Paraćinu, pada slaba kiša

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 06. 2023. u 14:08

TOKOM prethodne noći i pored padavina nije bilo novog izlivanja vodotokova na teritoriji opštine Paraćin, a ekipe nadležnih službi na terenu su i intervenišu svuda gde je potrebno.

ВОДА ЗА ПИЋЕ ИСПРАВНА, ЦРНИЦА ПОД КОНТРОЛОМ: Стабилна ситуација у Параћину, пада слаба киша

Foto: Z. Rašić

Zbog postavljanja cisterne i bidona sa pijaćom vodom na nekoliko lokacija u gradu, Paraćinci su zabrinuti za ispravnost pijaće vode iz gradskog vodovoda, ali je direktor Javnog-komunalnog preduzeća „Crnica“ rekao danas da je strah neopravdan i da je voda iz gradskog vodovoda dobra za piće.

-  Bidoni su preventivno raspoređeni na pet lokacija u gradu zbog mogućnosti izlivanja reka i potoka, predostrožnosti radi, a ne zbog toga što voda iz vodovoda nije bezbedna za upotrebu. Na snazi je vanredna situacija, ljudstvo i naša kompletna mehanizacija su angažovani na prevenciji odbrane od poplava – kaže Stojković, dodajući da vodu iz vodovoda kontroliše Zavod za javno zdravlje iz Ćuprije i to sada svakodnevno zbog velike količine padavina.

Iz preventivnih razloga postavljeni su - najvećim delom - i mobilni zaštitni zidovi duž obala Crnice u centru grada, ali reka je za sada mirna u svom koritu i ne predstavlja pretnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)