SEDAM DECENIJA POSTOJANJA: Stalna konferencija gradova i opština Srbije obeležila jubilej

I. M.

09. 06. 2023. u 15:34

Stalna konferencija gradova i opština Srbije (SKGO), kojom trenutno predsedava gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, obeležila je, svečanom sednicom svog predsedništva 70 godina postojanja i rada.

СЕДАМ ДЕЦЕНИЈА ПОСТОЈАЊА: Стална конференција градова и општина Србије обележила јубилеј

foto: GU Leskovac

Kako je saopšteno iz kabineta leskovačkog gradonačelnika, Cvetanović je tom prilikom, na sednici u Šidu, istakao da je SKGO svoju tradiciju započela aprila 1953. godine kada je, u beogradskom Domu sindikata, održan skup pod nazivom „Konferencija gradova Jugoslavije“.

Na njemu su se okupili predstavnici 21 najvećeg grada tadašnje države među kojima i šest gradova iz Srbije: Beograda, Kragujevca, Novog Sada, Niša, Prištine i Subotice.

- Mislim da svi možemo da budemo ponosni na organizaciju kakvu danas imamo i na ulogu koju ona ima u našem društvu i državi. Ne znam da li su njeni osnivači mogli znati i očekivati da će trajati i uspešno delovati već sedam decenija i zato vas pozivam da na dostojan način nastavimo viziju naših prethodnika pružajući značajne rezultate i u decenijama koje dolaze – poručio je Cvetanović.

foto: GU Leskovac

Na skupu je govorio i domaćin svečane sednice Zoran Semenović, gradonačelnik Šida kao i Čedomir Rakić, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Posle formalnog dela učesnici zasedanja su obišli Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“ kao i galeriju slika „Sava Šumanović“ u Šidu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)