JUBILARNO DRUŽENJE: Krajišnici se i ove godine okupili u Žitištu na Grmečlijadi (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

05. 06. 2023. u 16:46

ZAVIČAJNO udruženje Podgrmeč iz Žitišta, kod Zrenjanina, bilo je uspešan domaćin i organizator jubilarne pete po redu sportsko-kulturne i zabavne manifestacije pod nazivom Grmečlijada 2023.

ЈУБИЛАРНО ДРУЖЕЊЕ: Крајишници се и ове године окупили у Житишту на Грмечлијади (ФОТО)

A.Amižić

Snažni i vešti momci, iz Republike Srpske i brojnih mesta širom Srbije, nadmetali su se u vuči konopca, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju štapa, trčanju u džaku, skoku u dalj i brojnim drugim disciplinama, uz tradicionalno druženje, pesmu i evociranje starih običaja karakterističnih za Podgrmečku regiju.

- Peta Grmečlijada održana je na sportskim terenima motela Lovac u Žitištu, ugostili smo domaćinski pobratime i prijatelje iz desetak udruženja iz Republike Srpske kao i iz mesta širom Srbije - naglasio je Duško Kočalka, predsednik zavočajnog udruženja Podgrmeč, koje je uspešno organizovalo još jednu Grmečlijadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)