SUFICIT 235 MILIONA: Završni račun budžeta Opštine Vrnjačka Banja

G. ĆIROVIĆ

02. 06. 2023. u 14:36

ODBORNICI Skupštine opštine Vrnjačka Banja usvojili su Odluku o završnom računu opštinskog budžeta za 2022. godinu prema kojem je ostvaren suficit od 235,6 miliona dinara.

СУФИЦИТ 235 МИЛИОНА: Завршни рачун буџета Општине Врњачка Бања

Opština Vrnjačka Banja

Ukupno ostvarenje prihoda u prošloj godini iznosi nešto više od 1,9 milijardi, a rashodi 1,7 milijardi dinara, uz ostvarenje budžeta od 95 odsto što je, kako je konstatovano, dobar rezultat u uslovima ekonomske krize i perioda postkovid pandemije.

Najveći prihodi, po rečima Zorana Dunića, rukovodioca Odseka za budžet i finansije, u prošloj godini ostvareni su od doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta u iznosu od 555 miliona dinara.

Zbog rekonstrukcije Zgrade SO, sednica lokalnog parlamenta održana je u ovdašnjoj Narodnoj biblioteci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani